YOUR HOUR, YOUR POWER! WWF-Guianas telt uren voor de aarde in aanloop naar Earth Hour 2024

Posted on 30 January 2024
key visual suriname
© I Love SU/WWF-Guianas
30 januari 2024, Paramaribo - Jaarlijks organiseert WWF wereldwijd Earth Hour. Het komende Earth Hour valt op zaterdag 23 maart. Earth Hour is een moment van eenheid dat de wereld samenbrengt, natuurverlies en de klimaatcrisis onder de aandacht brengt en miljoenen mensen inspireert en motiveert om actie te ondernemen en te streven naar de noodzakelijke verandering. Elk jaar werken we samen om één Earth Hour om te zetten in duizenden en miljoenen uren van actie voor ons prachtige gedeelde thuis: de aarde.

YOUR HOUR, YOUR POWER
Het geven van een uur voor de aarde is meer dan ‘iets’ doen in het donker. Het gaat erom dat deelnemers aan Earth Hour meer leren over de aarde, de natuur helpen herstellen, elkaar inspireren om duurzamer om te gaan met onze leefomgeving, of verbinding maken met de aarde. Om te onderstrepen dat iedereen kan bijdragen gaat WWF-Guianas ‘Hours for Earth’ optellen tot en met 23 maart 2024. Het thema is: YOUR HOUR, YOUR POWER, wat aangeeft jij zelf bepaalt wat bij jou past. De gedachte daarachter is dat iets positiefs doen voor de aarde dat aansluit bij jouw leefstijl, leuker en makkelijker is. Iets leuks wil je herhalen en kan onderdeel worden van je routine, waardoor het een duurzame verandering wordt met meer impact op de lange termijn.
 
Hoe doe je mee?
Op earthhoursuriname.com staan ideeën over activiteiten van minimaal 60 minuten die meetellen als uren voor de aarde. Het uitvoeren daarvan kan alleen of met een groep. Tijdens de activiteit is het belangrijk om een foto te maken, die weer nodig is bij de urenregistratie. Het insturen van de gemaakte uren kan via dezelfde site die een live urenteller weergeeft. Voorgaande inzendingen worden ook zichtbaar gemaakt met een foto en een korte omschrijving. Op deze manier inspireren we elkaar! Deze inspiratie & registratie website is speciaal voor Earth Hour Suriname gebouwd door Qualogy Caribbean.
 
Het Earth Hour event op 23 maart
De dag van Earth Hour wordt gevuld met informatieve, creatieve en inspirerende activiteiten, die allemaal zullen plaatsvinden in- en om Torarica. In de Banquet Hall zal de Green Awareness Expo zijn, waar lokale partners van Torarica duurzame oplossingen binnen hun bedrijfsvoering etaleren. Deze expo is ook te bezoeken op 21 en 22 maart maar wordt op 23 maart aangevuld met extra workshops en interactieve activiteiten. In de namiddag organiseert WWF-Guianas de ‘Keep Suriname Green’ walk, een educatieve speurtocht bestemd voor kinderen en gezinnen, met aandacht voor de verschillende landschappen van Suriname. Vanaf 20.00 uur start het ‘Lights-Off’ event op de pier van Torarica. Bijzondere ‘Hour for Earth’ inzendingen zullen positief worden belicht, waarna de lichten symbolisch worden gedoofd en we samen een uur lang de pracht van de natuur vieren.
 
Powered by
Earth Hour wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning vanuit het bedrijfsleven. Deze steun vergroot het draagvlak, maakt de activiteiten toegankelijk en zorgt ervoor dat verandering van binnenuit komt, op een manier die bij Suriname past. WWF-Guianas is ook dit jaar gezegend met sponsoren die helpen bij het uitdragen van de boodschap en het realiseren van het Earth Hour evenement. De Earth Hour partner van 2024 is de Torarica Group. De hoofdsponsoren zijn Qualogy Caribbean, het VSH Community Fund en de Finabank. Daarnaast wordt Earth Hour 2024 mede mogelijk gemaakt door De Surinaamsche Bank, Baitali Group of companies, Dresscode (I Love SU), DP World, DJ Jerry Jay, Apintie Televisie, Interfarm, Carifruits en Ardac International. Meer ondersteuning is nog meer power, maak daarom contact als u ook wenst bij te dragen.
 
Meer informatie?
Bezoek www.earthhoursuriname.com en www.wwfguianas.org. Het gedetailleerde Earth Hour programma zal ook bekend gemaakt worden via de WWF-Guianas social media kanalen. Voor vragen of interview verzoeken kunt u contact maken met Marleen Stoffelen, Communications Officer bij WWF-Guianas via mstoffelen@wwf.sr of via +597 422-357.
 
key visual suriname
© I Love SU/WWF-Guianas Enlarge