Beach Clean-up te Braamspunt in verband met vrijwilligersdag Fernandes Bottling

Posted on
23 January 2023
Een groep van 50 vrijwilligers, bestaande uit medewerkers van Fernandes Bottling Company, WWF-Guianas, LBB/Natuurbeheer en het districtscommissariaat Commewijne, heeft het afgelopen weekend het strand te Braamspunt opgeruimd. Er zijn binnen enkele uren 56 grote vuilniszakken vol afval verzameld.

De activiteit komt de zeeschildpadden die het gebied bezoeken om zich voort te planten, ten goede, daar hun levensomstandigheden worden bedreigd door de overvloed aan plastic afval. Fernandes wilde met het schoonmaakevenement milieuverantwoordelijkheid en steun voor de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) tonen.

In de komende maanden zal Fernandes Bottling zich samen met de eerdergenoemde partners buigen over een permanente afvalstructuur voor de omgeving van Braamspunt. “Wij geloven dat we door samen te werken echt een verschil kunnen maken in onze gemeenschappen en de wereld. Daarom organiseren we deze vrijwilligersevenementen en werken we ook samen met lokale organisaties om het inzamelingspercentage van verpakkingen te verhogen”, aldus Ayida Slooten, Public Affairs & Communication Specialist van Fernandes Bottling Company.